Schela suspendata

Schela suspendata face parte arsenalul oricarei firme de montari schele care se respecta.

Desigur, pentru un neavenit, asa ceva poate parea un nonsens, pentru ca in credinta comuna schela este prin definitie ceva care se sprijina pe sol si te ridica pana la orice inaltime ai nevoie.

Iar in teorie da, cam asa stau lucrurile, insa practica este cea care dicteaza in orice meserie.

Situatiile care pot aparea pe teren atunci cand ai de dus la bun sfarsit munca pe un santier sunt aproape infinite. De aceea, un bun profesionist este intotdeauna pregatit sa gaseasca solutii pentru oricare din aceste situatii.

Schela suspendata este una dintre solutii

Si nu doar o solutie oarecare, ci una care rezolva multe probleme.

Sa ne inchipuim de exemplu vila superba pe care proprietarul sau s-a gandit sa o construiasca la marginea terenului sau nu foarte intins, tocmai pentru a putea sa fructifice la maxim suprafata ramasa.

Astfel, va avea loc si pentru o gradinita plina de flori, o piscina in fata casei si chiar un loc de joaca pentru copii.

Proiectul e gata, iar constructorul isi sufleca manecile si se pune pe treaba.

Nu trece mult timp si vila incepe sa ia forma, iar in cateva saptamani este deja inaltata „la rosu”.

Insa ce a fost mai greu abia acum incepe. Si nu ma refer la amenajarea interioara, pentru ca mai e mult pana acolo.

Deocamdata vila tebuie tencuita pe exterior si eventual puse toate ornamentele care ii dau imaginea completa, asa cum a visat-o proprietarul.

Iar aici intervine deja partea cu schela

Despre alegerea unei firme de profesionisti am mai vorbit pe aici, pe site-ul nostru, asa ca nu o sa reluam subiectul.

Ceea ce tratam de data aceasta este cazul particular de la care am pornit, si anume acela ca vila a fost construita la unul din capetele terenului, desigur, pastrand distanta legala de minim 1,5 metri de hotar.

Chiar si in aceste conditii, montatul schelei este obligatoriu, pentru ca fara ea nu se poate lucra la etajul sau etajele superioare.

Ce te faci insa cand vezi ca pentru a monta schela ai nevoie de ceva mai mult spatiu decat cel care te desparte de gardul vecinului?

Insa situatia poate deveni chiar mai complicata decat atat.

Uneori, singura cale de acces pana la locul de montare a schelei este pe proprietatea vecinului. Care vecin – ce sa vezi – nu isi da acordul sa treci cu toate piesele pe la el prin curte, pentru ca nu are chef de deranj si facut curat dupa muncitori.

Ce faci in situatia asta?

Pai ai putea de exemplu sa te asezi tacticos pe bordura si, cu telefonul in mana, sa ceri solutii de la cate un site de pe net.

Sau ai putea sa procedezi profesionist si sa apelezi din start la o firma specializata in montaje de schela, care iti gaseste solutia perfecta in orice situatie.

Si da, te-ai prins si tu ca intr-o situatie ca asta singura solutie este o schela suspendata.

Mai departe, e treaba meseriasilor sa-ti termine casa asa cum vrut-o tu.